Het energietransitiehuis

Het energietransitiehuis is één van de onderwijsprojecten van het Kennis- en Praktijkcentrum Energietransitie. Studenten van ROC Mondriaan werken in het energietransitiehuis aan duurzame installaties van de toekomst. Er zijn reguliere onderwijsactiviteiten opgenomen in het curriculum en ook vinden hier examens plaats voor studenten die één van de keuzedelen van het KPE hebben gevolgd.

Verschillende bouwstijlen worden gesimuleerd in het energietransitiehuis. Denk aan een nieuwbouw-, jaren 30- of jaren 80 woning. In deze interactieve omgeving installeren studenten een hybride warmtepomp in een bestaande cv installatie, vervangen ze een radiator voor een lage tempratuurradiator, installeren ze vloerverwarming en wandverwarming en leggen een complete warmtepomp installatie aan in combinatie met zonnecollectoren. Vervolgens wordt dit na gebruik gedemonteerd en kan er een nieuwe groep studenten aan de slag voor hun examen. Een praktische  vorm van onderwijs waar studenten zelfstandig kennis maken met nieuwe duurzame technieken binnen een veilige en leerzame omgeving.

Bij het Kennis- en Praktijkcentrum Energietransitie zijn er verschillende onderwijsprojecten met als doel studenten kennis te laten maken met de verschillende onderdelen van de energietransitie.

 

Projecten