Farheen aan het woord over haar rol als Instructeur Duurzaamheid bij ROC Mondriaan

Farheen is namens het Kennis-en Praktijkcentrum Energietransitie de instructeur Duurzaamheid van ROC Mondriaan. Ze heeft altijd al les willen geven en door haar passie voor duurzaamheid gekozen voor de hbo opleiding Climate and Management.

‘Duurzaamheid reikt verder dan afvalscheiding of geen vlees eten. Duurzaamheid is overal in terug vinden, zelfs in de stad! Het grootste deel van de stad bestaat uit gebouwen en de infrastructuur daaromheen. Het duurzaam inrichten van de stad is daarom de toekomst!’

Aldus Farheen

Farheen heeft haar passie voor duurzaamheid gebruikt bij het mede ontwikkelen van het keuzedeel ‘Duurzaamheid in het Beroep’ voor de studenten aan de school voor Bouw en Infra. Ze heeft samen met docenten en Practor Energietransitie, Nico Persoon gekeken hoe ze eerstejaars studenten kennis kunnen laten maken met het onderwerp duurzaamheid. Na deze eerste kennismaking hebben de studenten voor vier verschillende wijken in Den Haag duurzame maatregelen moeten bedenken en ontwerpen voor de gebouwde omgeving. Dit is samengevoegd tot een ontwerp wat binnenkort door de studenten aan de gemeente gepresenteerd zal worden in het stadhuis.

Farheen merkt dat de studenten en docenten erg enthousiast zijn over het keuzedeel. De studenten leren waarom duurzaamheid in de gebouwde omgeving zo belangrijk is en worden op deze manier toekomstgericht opgeleid om Nederland samen duurzamer te maken.

Projecten