Excursie bij de Groene Mient

Tweedejaarsstudenten van niveau 4 (bol) opleiding bij de School voor Bouw & Infra zijn bij de start van het project Riant en Duurzaam wonen op excursie geweest bij Groene Mient.  Op een interactieve manier hebben de studenten kennisgemaakt met dit sociaal en ecologisch gebouwde project. Aspecten van de bouw kwamen aan de orde, bijvoorbeeld de schil van een gebouw. Energieconcepten ontbraken niet in dit verhaal. Het belang van een integrale aanpak tussen een bouwaannemer en een installateur werd zichtbaar op de locatie de Groene Mient.

In de tuin van de woningen maakten de studenten kennis met een halfopen bestrating. En waarom was deze bestrating halfopen, het antwoord daarop: voor de regenwateropvang.  Een duurzame manier om regenwater op te vangen en hergebruiken.

Projecten