Masterclass Energietransitie in het Techniek Innovatie Huis

Het schooljaar voor studenten start altijd met een introductieweek voor de eerstejaarsstudenten. Dit om de studenten kennis te laten maken met alles wat ze bij hun opleiding kunnen tegenkomen. Ook de energietransitie is een onderwerp wat studenten dit jaar tijdens hun opleiding zullen ervaren. Namelijk in het keuzedeel Duurzaamheid in Beroep en Burgerschap.

Interactieve Masterclass 

Tijdens de introductieweek kregen de studenten van niveau 4 bij de School voor Bouw & Infra een inspirerende Masterclass Energietransitie. Jelte Bosma en Yvonne Gerritsen van Darel verzorgden een afwisselende interactieve workshop waarin studenten kennis maakten met de banen van de toekomst.

Aan het einde van de Masterclass speelden verschillende studententeams een race tegen de klok. De studenten beantwoorden vragen over onderwerpen die ze nu of wellicht later in hun carrière tegenkomen. Het ging hierbij om energieverspilling, energie-efficiënte of meer gebruik van duurzame energie. De studenten bleken veel opgestoken te hebben. Het lukte alle teams om binnen de gegeven tijd de klok tot stilstand te laten komen.

Benieuwd naar hoe zo’n masterclass gaat? Bekijk dan ook een het artikel van de Gemeente Den Haag.

https://www.duurzamestad.denhaag.nl/haagse_aanpakkers/haagse-aanpakkers-vandaag-geen-aardrijkskunde-maar-een-masterclass-energietransitie/

Projecten