Studenten op Excursie naar de Green Village in Delft

De tweedejaarsstudenten van de opleiding installatietechniek bij ROC Mondriaan en 3 docenten van de School voor Metaal-, Elektro- en Installatietechniek zijn op bezoek geweest bij de Green Village in Delft.  De Green Village is een proeftuin voor duurzame innovaties op de campus van de TU Delft.

De studenten en docenten hebben een goede indruk gekregen van de innovaties die in dit openluchtlaboratorium worden ontwikkeld. De rondleiding werd gegeven door onze door onze practor Energietransitie. Tijdens de rondleiding werd er gekeken naar de regenopvang-installaties in de straat, zoutwater accu’s voor energieopslag, een transport via een pijpleiding, demontabele gebouwen, waterstofauto’s en een teruglaadsysteem. Kortom genoeg innovaties op het gebied van duurzaamheid.

De drie jaren-70 woningen op het terrein werden met de meegebrachte infrarood camera gecheckt op energie efficiëntie om zo de effecten van isolatie daadwerkelijk te zien. Vervolgens is de groep naar De Haagse Hogeschool in Delft gewandeld om daar de installaties van het meest energievriendelijke schoolgebouw te bekijken.

Het was een leerzame en inspirerende dag voor de studenten van ROC Mondriaan.

 

Projecten