Eline Mertens, de nieuwe programmamanager van KPE stelt zich voor

Eline Mertens is sinds 18 maart aan boord bij het Kennis- en Praktijkcentrum Energietransitie. Met haar enorme ervaring en intrinsieke motivatie om iets te betekenen voor een groenere wereld zit zij hier perfect op haar plek. Wij stellen Eline graag uitgebreid aan u voor.

Eline heeft veel relevante functies gehad, vooral in het bedrijfsleven. Van het regelen van reorganisaties tot aan productlanceringen. Zij heeft bij veel veranderingen aan het roer gestaan en heeft 10 jaar lang met eigen bedrijven aan de transitie naar duurzame energie gewerkt. Ze merkte al snel dat haar hart ligt bij duurzaamheid en dat ze het fijn vind om iets te kunnen beteken in de maatschappij. Ze heeft een masterplan energie geschreven, een eigen windmolenbedrijf gehad en heeft een tijd gewerkt voor het opleidings-en ontwikkelfonds installatiebranche. Ook zelf heeft ze met de voeten in de klei gestaan, windmolens geïnstalleerd en de techniek er achter geleerd.

De doelen van het Kennis-en Praktijkcentrum Energietransitie sluiten aan bij de visie van Eline. ‘Deze functie is mij echt op het lijf geschreven. Ik vind het fantastisch om mensen en organisaties een stap verder te helpen richting duurzaamheid.’

Aan de slag bij het Kennis-en Praktijkcentrum Energietransitie

Met haar relevante achtergrond en drive werd Eline al snel onderdeel van het enthousiaste leuke team. Ze begon met een periode van kennismaken met verschillende partners en het onderwijs. Inmiddels zijn er met het team al mooie stappen gezet. Eline is ontzettend trots dat er na de zomervakantie kan worden gestart met de eerste keuzedelen.

De energietransitie is van iedereen

Eline krijgt energie van het samenwerken binnen het onderwijs. ‘De onderwijsontwikkeling is van iedereen en we doen het met zijn allen. Wij werken graag met iedereen samen want het onderwijs moet aansluiten op de toekomst.’

De volgende stap bij KPE is om de keuzedelen op een goede manier in het onderwijs in te bedden. Ook docentstages binnen de nieuwe technieken zullen een plaats krijgen. Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. De nieuwe studenten van de Techniek en ICT Campus worden de eerste week direct in aanraking gebracht met KPE en duurzaamheid.

Kortom, een mooie start en op weg naar mooie ontwikkelingen met studenten, docenten en partners!

 

Projecten