Vmbo en mbo samen sterk in energietransitie

Op 18 juni was er een werkbijeenkomst voor vmbo-mbo techniek docenten. De focus van deze bijeenkomst lag op het nieuw te ontwikkelen keuzevak voor het vmbo georganiseerd door het Kennis- en Praktijkcentrum Energietransitie.

Onder leiding van Kees Westdijk, opleidingscoördinator bij Installatiewerk Zuid-Holland en Nico Persoon, practor Energietransitie bij ROC Mondriaan ontstond er een levendige discussie hoe het onderwijs studenten kan voorbereiden op de energietransitie.

Hoe kunnen we studenten gemotiveerd en enthousiast maken én houden voor de

techniek? Want één ding is zeker, de banen liggen voor het oprapen en hiervoor maken wij ons sterk met onderwijs dat nog beter aansluit op de marktbehoefte.

De contouren voor het nieuwe keuzevak zijn tijdens de bijeenkomst gemaakt. Het vervolg voor de uitwerking van de ideeën staat al gepland en vindt plaats op 31 oktober 2019. Een prachtige opbrengst!

De bijeenkomst werd afgesloten met de lezing “Van gas naar warmtepomp? Of toch een waterstofketel?” door dr.ir.ing. Sander Mertens, Lector Energy in Transition bij De Haagse Hogeschool.

Projecten