Campus Techniek & ICT

Online Les Huis

Het komt regelmatig voor… Een docent geeft op school een praktijkles en heeft vervolgens een andere klas die hij online een theorieles laat volgen. Op en neer naar huis rijden is vaak geen optie. Daarom zorgen we voor een huis voor de docent. Het Online Les Huis.

Het idee om een klein huisje te bouwen wat geplaatst kan worden in de hal van het Techniek Innovatie Huis is ontstaan na een aantal gesprekken met collega’s over de impact van Corona.

Van online les tot het opnemen van een livestream

In een klein, goed geïsoleerd en knus huisje kan een docent straks ongestoord een online les verzorgen, een meeting bijwonen of een instructievideo opnemen. De docent kan, als de maatregelen het toestaan, hier overleg hebben met een of meerdere collega’s. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om alle events en bijeenkomsten die plaatsvinden in de hal van het Techniek Innovatie Huis op te nemen en te streamen. De hiervoor benodigde apparatuur komt in het huisje te staan

Voor dit project wordt er een ontwerp gemaakt door een stagiaire van het Techniek Innovatie Huis. Dit ontwerp wordt vervolgens als voorbeeld gebruikt voor studenten van de School voor Bouw en Infra. Deze studenten gaan namelijk het huis van begin tot eind bouwen en afwerken.


Bekijk hier al het nieuws over het Online Les Huis

Projecten