Campus Techniek & ICT

Stagiaire Techniek Innovatie Huis ontwerpt multifunctioneel leshuisje

Het klonk zo eenvoudig: ontwerp een huisje waar een of twee docenten of studenten rustig kunnen werken en bijvoorbeeld een online les kunnen geven of bijwonen. Maar daar komt nog best veel bij kijken merkte Pratima Biharie, student van de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw.

Gelukkig is daar het internet: na een flinke zoektocht naar inspiratie, voorbeelden en ideeën op websites zoals Pinterest, werd het voor Pratima steeds duidelijker wat er allemaal mogelijk is.

Het idee om een klein huisje te bouwen wat geplaatst kan worden in de hal van het Techniek Innovatie Huis is ontstaan na een aantal gesprekken met collega’s over de impact van Corona. Het komt nu bijvoorbeeld regelmatig voor dat een docent voor een praktijkles op school moet zijn, maar tijdens een volgend lesuur een online les moet verzorgen. Dan is heen en weer naar huis rijden vaak geen optie. Dus brengen we een huis naar je toe!

“Gaan we dit huisje dan écht bouwen straks!?”

Pratima

In een klein, goed geïsoleerd en knus huisje kun je als docent straks ongestoord een online les verzorgen, een meeting bijwonen of een instructievideo opnemen. Ook kun je, als de maatregelen het toestaan, hier overleg hebben met een of meerdere collega’s. Daarnaast is er sinds kort ook de mogelijkheid om alle events en bijeenkomsten die plaatsvinden in de hal van het Techniek Innovatie Huis op te nemen en te streamen. De hiervoor benodigde apparatuur komt ook in het huisje te staan.

Pratima heeft het ontwerp voor dit huis volledig uitgewerkt in Autocad en Revit. Dit waren programma’s waar ze nog niet veel ervaring mee had, maar met hulp van YouTube, een paar tips van docenten en een oud klasgenoot is het haar toch gelukt.

We moeten nog een paar puntjes op de i zetten en dan starten we volgende week met de bouw van dit eerste Mondriaan Online Les Huis!

Projecten