Campus Techniek & ICT

Talk of the TIN Podcast – Virtual Reality in het (MBO) Onderwijs

Voor sommigen is het abracadabra, voor anderen is het inmiddels gesneden koek: nieuwe technieken zoals Virtual Reality en Augmented Reality maken een mix tussen werkelijkheid en virtuele toevoegingen mogelijk. Deze technieken kunnen als didactische middelen complementair aan de onderwijsdoelen ingezet worden en bestaande lessen verrijken. Als je Virtual Reality inzet, kun je situaties uitstekend simuleren en op die manier procedures of vaardigheden oefenen in een authentieke leeromgeving. Daar liggen legio kansen, blijkt uit de succesvolle toepassingen in andere branches zoals de zorg, orde & veiligheid en toerisme.

Toch lijkt deze vorm van digitalisering wat traag te verlopen. Wat kunnen redenen zijn waarom VR en AR nog niet (volledig) omarmd worden en nog nog geen structurele plaats hebben in het onderwijs en de onderwijsinstellingen? En waarom en hoe zouden we dit binnen ROC Mondriaan nog veel meer kunnen toepassen?

Erik en Timothy spraken vanuit het nieuwe VR Lab in het Techniek Innovatie Huis met twee experts uit deze hoek: Robin de Lange, Founder van VR Learning Lab en Rob de Heer, commercieel manager VR Owl. Zij vertellen beide vanuit hun perspectief en expertise over de wereld van VR en de Metaverse die meer en meer hun intrede doen in onze echte wereld.

Luister snel naar onze podcast op Google Podcast, SpotifyApple Podcast of Podbean. En vergeet je niet te abonneren! Heb je goede ideeën, aansprekende onderwerpen of weet je de perfecte gast(en) voor Talk of The TIN: stuur het naar techniekinnovatiehuis@rocmondriaan.nl. Wie weet hoor je ‘jezelf’ dan binnenkort terug!

Projecten