Campus Techniek & ICT

Veilig gebruik van de lasersnijder

In de instructievideo over het gebruik van een lasersnijder leren studenten alles over de functionaliteiten, de juiste wijze van gebruik en de belangrijkste veiligheidsmaatregelen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze zaken voordat je aan de slag gaat met een lasersnijder, omdat het gebruik ervan potentieel gevaarlijk kan zijn.

De video behandelt de belangrijkste functionaliteiten van de lasersnijder en laat stap voor stap zien hoe je deze moet bedienen. Ook wordt uitgelegd welke materialen je wel en niet kunt gebruiken en waar je op moet letten bij het voorbereiden van het te snijden materiaal. Daarnaast wordt er uitgebreid stilgestaan bij de veiligheidsmaatregelen die je moet nemen tijdens het gebruik van de lasersnijder. Zo leer je onder andere hoe je brandgevaar kunt voorkomen.

Al met al is de instructievideo een waardevolle bron van informatie voor studenten die aan de slag gaan met een lasersnijder. Door de tips en richtlijnen op te volgen, kunnen ze op een veilige en verantwoorde manier gebruik maken van deze handige machine. Als je naast deze video nog vragen hebt kunt ons altijd rechtsreeks benaderen via techniekinnovatiehuis@rocmondriaan.nl

Projecten