Campus Techniek & ICT

Solar Car Project

De benzineprijzen rijzen de pan uit, voor de gasprijs geldt inmiddels hetzelfde. Daarnaast zijn we ons als samenleving steeds meer bewust van het belang van ‘rentmeesterschap’ en dus het duurzaam omgaan met onze planeet. Daar past ons project ‘Solar Car’ meer dan prima bij! Een Solar Car is een elektrisch voertuig waarbij zonnecellen gebruikt worden om het voertuig van energie te voorzien. Zo’n auto bevat doorgaans een oplaadbare batterij om de energie van de zonnecellen te reguleren en op te slaan en om kinetische energie van het voertuig op te vangen tijdens het remmen.

Iets voor jou?

Voor het nieuwe schooljaar zoekt Feraz (Praktijkopleider in het Techniek Innovatie Huis) stagiairs van de scholen voor Metaal- Elektro- & Installatietechniek, Technology & Engineering en ICT om gedurende 10- 20 weken samen aan dit project te werken. Misschien iets voor jou? Je gaat aan de slag met elektromotoren, lithium batterijen, zonnepanelen, het ontwerpen van een frame, wegligging en gewichtsverdeling. En je bouwt ‘m natuurlijk niet voor niks! Want het doel is om uiteindelijk mee te kunnen doen aan races is België, Marokko of zelfs Australië.

Doe mee!

Wil JIJ meewerken aan het eerste ROC Mondriaan Solar Car Project, meld je dan aan via techniekinnovatiehuis@rocmondriaan.nl.
Meer weten over dit project? Check deze video en meld je gelijk aan!

Projecten