Campus Techniek & ICT

ROCM Esports bezoekt internationaal Esports Event in Polen

Er valt € 1.000.000 aan prijzengeld te winnen! Nee, dit is geen reclame voor de Postcodeloterij, maar de prijzenpot van Intel® Extreme Masters (IEM) Katowice (Polen) 2023. En het ROCM Esports Team is erbij!

Okay, nu weet je vast nog niet wat het is … maar IEM is het grootste esports event van Europa. Het is een toernooi waarbij het spel Counter-Strike Global Offensive wordt gespeeld. Dit is een strategisch teamspel waarbij samenwerking, planning, strategie en communicatie centraal staan. Na een aantal bloedspannende voorrondes spelen ‘s werelds beste Counter Strike teams live de finales in een uitverkochte Spodek Arena in Katowice voor duizenden fans.

De studenten die deelnemen aan het Excellentieprogramma Esports gaan naar dit bijzondere event als onderdeel van het excellentieprogramma. Niet alleen om te kijken naar de beste spelers en teams ter wereld, maar ook om een uitgebreid workshopprogramma te volgen. In samenwerking met de organisatie van het event ESL hebben we speciale toegang gekregen tot de Esports Summit.

Verder maken we ook van de gelegenheid gebruik om een bezoek te brengen aan het voormalige concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz. Al met al belooft het een bijzondere reis te worden waar we natuurlijk uitgebreid verslag van zullen doen. Dus hou ons podcast-kanaal en de social media kanalen in de gaten! 

Projecten