Bekijk alle showcases Terug naar Techniek ICT
Campus Techniek & ICT

Precious Plastic

Precious Plastic

 

Op allerlei plekken in de wereld staan ze inmiddels, de kleine plastic-recyclefabriekjes van Dave Hakkens. Een idee dat is ontstaan tijdens toen hij tijdens zijn reizen op veel plekken plastic afval zag liggen. ‘Plastic is een waardevol materiaal, maar we gooien het makkelijk weg. Wat als mensen het nou zelf kunnen verwerken tot iets nieuws?’ Zijn doel is simpel: ‘De wereld beter maken door dingen te bouwen’.

En zo ook met de Precious Plastic machines. Door middel van bouwtekeningen, een serie gedetailleerde instructie videos en de download-kit zijn open-source online gedeeld. Iedereen waar ook ter wereld kan met deze machines zijn plastic afval tot iets waardevols maken. Hiermee wordt plastic als iets waardevols gezien en zullen mensen deze ‘grondstof’ verzamelen. Zo kan er geld worden verdiend met de producten die gemaakt worden en wordt de omgeving een stuk schoner.

Bij de Techniek Innovatie Huis zijn wij er ook mee bezig! Als afstudeerproject zal Suzanne Koops een half jaar zich gaan focussen op het maken van een hanglamp met behulp van deze machines. Het materiaal dat gebruikt zal worden, zal afkomstig zijn van de ROC Mondriaan scholen waarbij leerlingen aangespoord worden om plastic in te zamelen en mee te helpen met recyclen. De eerste machine: Shredder is een feit en de rest zal komend half jaar volgen.

Als bedrijf samenwerken met ROC Mondriaan’s
Techniek Innovatie Huis

Neem nu contact op

Projecten