Techniek Innovatie Huis

Precious Plastic

Precious Plastic

 

Op allerlei plekken in de wereld staan ze inmiddels, de kleine plastic-recyclefabriekjes van Dave Hakkens. Een idee dat is ontstaan tijdens toen hij tijdens zijn reizen op veel plekken plastic afval zag liggen. ‘Plastic is een waardevol materiaal, maar we gooien het makkelijk weg. Wat als mensen het nou zelf kunnen verwerken tot iets nieuws?’ Zijn doel is simpel: ‘De wereld beter maken door dingen te bouwen’.

En zo ook met de Precious Plastic machines. Door middel van bouwtekeningen, een serie gedetailleerde instructie videos en de download-kit zijn open-source online gedeeld. Iedereen waar ook ter wereld kan met deze machines zijn plastic afval tot iets waardevols maken. Hiermee wordt plastic als iets waardevols gezien en zullen mensen deze ‘grondstof’ verzamelen. Zo kan er geld worden verdiend met de producten die gemaakt worden en wordt de omgeving een stuk schoner.

Bij de Techniek Innovatie Huis zijn wij er ook mee bezig! Als afstudeerproject zal Suzanne Koops een half jaar zich gaan focussen op het maken van een hanglamp met behulp van deze machines. Het materiaal dat gebruikt zal worden, zal afkomstig zijn van de ROC Mondriaan scholen waarbij leerlingen aangespoord worden om plastic in te zamelen en mee te helpen met recyclen. De eerste machine: Shredder is een feit en de rest zal komend half jaar volgen.

Als bedrijf samenwerken met ROC Mondriaan’s
Techniek Innovatie Huis

Neem nu contact op

Projecten

Agenda

28 03
2018

2e bijeenkomst energietransitie en werkgelegenheid

Op 28 maart is weer een bijeenkomst in het Techniek Innovatie Huis rondom energietransitie en werkgelegenheid van 16.30 tot 19.00 voor ongeveer 40 personen.

Bekijk item
29 03
2018

Bijeenkomst Jet-Net en TechNet

Het Platform Bètatechniek organiseert vanuit Jet-Net en TechNet een bijeenkomst voor 20 personen van 13.30- 16.00.

Bekijk item
17 04
2018

Bijeenkomst Ondernemingsraad ROC Mondriaan

De Ondernemingsraad komt bij elkaar om in het Techniek Innovatie Huis te vergaderen

Bekijk item