Bekijk alle showcases Terug naar Techniek ICT
Campus Techniek & ICT

Shredder

 

 

Op allerlei plekken in de wereld staan ze inmiddels, de kleine plastic recyclefabriekjes van Dave Hakkens. Een idee dat is ontstaan toen hij tijdens zijn reizen op veel plekken afval zag liggen. Slecht voor de natuur, maar toch wel waardevol materiaal. Het wordt te gemakkelijk weggegooid. Wat nou als mensen afval zelf kunnen verwerken tot iets nieuws? Zo ontstond het idee voor de Precious Plastic machine, bij ROC Mondriaan noemen wij hem ook wel de shredder.

De bouwtekeningen, een serie gedetailleerde instructie videos en een download-kit via een open-source maken het mogelijk dat iedereen ter wereld deze machines kan maken. Zo ook bij het Techniek Innovatie Huis.

Als afstudeerproject heeft Suzanne Koops een half jaar lang zich gefocust op het maken van een hanglamp met behulp van deze machines. De eerste Shredder is een feit, maar wat nu?

Op iedere school een Shredder
Het doel is om in iedere Mondriaan-kantine een shredder te plaatsen om kunststof mee te versnipperen. Deze kunststof kan dan worden hergebruikt in 3D-printers die wij gebruiken in bijvoorbeeld ons lab in het Techniek Innovatie Huis. Maar om dit doel te bereiken is het van belang dat de shredders ook veilig zijn, zeker in een omgeving waar veel studenten gebruik maken van deze Shredder.

Een veilige shredder
Studenten Lars en Kylian van de opleiding Technicus Engineering niveau 4 hebben in het kader van hun Proeve van Bekwaamheid deze uitdaging opgepakt. Hun opdracht is om ervoor te zorgen dat de Shredder volledig veilig is in gebruik.

Nieuwsberichthttps://techniekict.rocmondriaan.nl/techniek-innovatie-huis/shredder-studenten-lars-en-kylian-aan-het-woord/

Als bedrijf samenwerken met ROC Mondriaan’s
Techniek Innovatie Huis

Neem nu contact op

Projecten

Agenda