Campus Techniek & ICT

Onderwijs innovatie in ’the spotlights’

In het MBO wordt keihard gewerkt aan onderwijsinnovatie. Steeds meer scholen starten een zogenaamd ‘Innovatielab’. Een lab hoeft natuurlijk geen lab te heten, het kan ook een werkplaats zijn, een hub, een platform of een centrum.  Of, zoals in ons geval, een Techniek Innovatie Huis.

Stuk voor stuk initiatieven waarin geleerd, ervaren en onderzocht wordt hoe nieuwe technologie jouw onderwijs kan verrijken. Hier gaan innoveren-onderzoeken-professionaliseren met technologie in het onderwijs hand in hand.

Op 15 december aanstaande worden wij ‘in the spotlight’ gezet om daarmee anderen te inspireren en van elkaar te leren. De gedachte erachter is dat deze door deze spotlights een landelijk netwerk van innovatielabs ontstaat dat elkaar informeert en inspireert. In deze korte online sessie krijg je een virtuele rondleiding en hoor je meer over het ontstaan, de doelen en de activiteiten van het Techniek Innovatie Huis.

Daarna ga je in kleine groepjes in gesprek met docenten en i-coaches. Je kunt dan met ervaringsdeskundigen van gedachten wisselen over hun eigen ervaringen, de (onderzoeks-) opbrengsten, de rol van studenten in de labs, maar ook over wensen en verbeterpunten.

Ben je nieuwsgierig naar hoe wij bij ROC Mondriaan -en dan specifiek binnen het Techniek Innovatie Huis- aan innovatie werken? Kom dan naar de online spotlight sessie op 15 december aanstaande.

Meld je HIER snel aan!

Projecten