Campus Techniek & ICT

Masterclass Esports in het Techniek Innovatie Huis

De wereld van esports, oftewel professioneel gamen is groter dan je denkt, net als de impact die het meer en meer maakt op onze samenleving. Voor ons als Mbo school kan het een nieuwe en innovatieve manier bieden om studenten te betrekken en te motiveren, wat kan leiden tot hogere slagingspercentages en een betere algehele studentenervaring.

De bezoekers van de masterclass kregen een duidelijk inzicht in hoe groot de wereld van esports is en hoe deze zich ontwikkelt. De sprekers (Delano Esteves Raposo, @Ernest Adriaansz, Sander Fase en Erik Woning) gingen in op de skills die je leert binnen ons Excellentie Programma Esports: strategisch denken, communicatie, probleemoplossing, concentratie en reactievermogen en het werken binnen een team.

Daarnaast kan het studenten helpen om hun vaardigheden op het gebied van esports te ontwikkelen en hun kennis en begrip van de industrie te vergroten. Het biedt mogelijkheden om professionele connecties te maken binnen de esports-industrie en hen te helpen bij het vinden van werk na het afstuderen.

Er werd tevens aandacht besteed aan een project van Politie Eenheid Den Haag waarbij agenten met jongeren gamen om de relatie tussen de politie en jongeren te verbeteren. Ook zullen zij hun eigen esports toernooi organiseren. Een goed voorbeeld van hoe esports kan worden gebruikt om sociale verandering teweeg te brengen en onze maatschappij te verbeteren.

#innovatie#esports#masterclass#mbo#onderwijs#innoveer#beleef#maak#industrie#school#team#project

Projecten