Campus Techniek & ICT

Laat zien wat je doet! Met een camera op je hoofd πŸŽ₯

Het is Γ©cht heel onhandig om praktijkonderwijs online te moeten geven. Dat vindt ook Adnan Tekin (voorzitter van de MBO-Raad). Maar we zullen het er voorlopig toch even mee moeten doen. Gelukkig zijn er voor sommige uitdagingen ook interessante oplossingen! Zo zijn we op dit moment vanuit het Techniek Innovatie Huis aan het experimenteren met de RealWear HMT-1.

Deze voorontwerpen werden geregeld, hij gaf er niet meer om de uitvoering van zijn ontwerp uit te stellen, aangespoord door de gedachte dat de hele wereld door zijn uitstel verloor, gezien de misstanden die hij wilde rechtzetten, grieven om te herstellen, onrechtvaardigheden om te herstellen, misbruiken om te verwijderen, en plichten om te ontslaan.

Dit is een camera die je met een hoofdband kunt dragen of aan een bouwhelm kunt vastklikken. Het bijzondere aan deze camera is dat er ook gelijk een klein beeldscherm voor je oog hangt waarop je precies kunt zien wat je filmt.

Het beeld kun je dan direct doorsturen via Teams en bijvoorbeeld naar een groot scherm in het praktijklokaal. Hierdoor hou je beide handen vrij om bijvoorbeeld te laten zien hoe je onder de motorkap dat ene schroefje makkelijk los krijgt. En dat zonder dat er allemaal studenten in je aura komen!

We hebben op dit moment twee van deze brillen waarmee we bij de School voor Autotechniek en de School voor Technologie & Engineering aan het testen zijn.

Projecten