Campus Techniek & ICT

Internationale Vrouwendag: Girls/ Women in Tech & Engineering

Marielle Stolp: “Toen ik me rond 2000 liet omscholen tot ict-er, voelde ik me als vrouw in die mannenwereld best een buitenbeentje. En als ik dan vandaag de dag op de Techcampus van ROC Mondriaan rondloop, blijkt er helaas nog niet zoveel veranderd. Het zijn nog steeds hoofdzakelijk jongens die kiezen voor mechatronica, bouw, autotechniek, installatietechniek en ict.

Er is een enorm tekort aan technisch personeel op de arbeidsmarkt en de technieksector biedt volop mogelijkheden voor betekenisvol werk met grote kans op een goede baan en economische zelfstandigheid. Als vrouw en moeder van drie dochters vind ik het belangrijk dat meiden kiezen voor een vak waar toekomst in zit.

Ik was dan ook enorm blij verrast toen ik hier op de Expo van SXSW EDU de stand tegenkwam van de Dos Pueblos Engineering Academy (Goleta, CA) waar een groep mechatronica-meiden je alles kan vertellen over hun projecten. Vandaag – op Internationale Vrouwendag – vraag ik hen waarom zij voor techniek hebben gekozen en wat zij meiden die nog twijfelen zouden adviseren.”

Isa (18) gaf het volgende advies: Just do it, take that leap of faith!

Bekijk de video hier!

Erik Woning Timothy Meurinkโ„ข๏ธ Tim van der Wilk Debora Morssink-Jol Claus Hoekstra Ricardo Moennoe Jeen de Jong Dos Pueblos Senior High School Dos Pueblos Engineering Academy

#engineering #school #womenintech #sxsw #tech #internationalwomensday #ca

Projecten