Campus Techniek & ICT

Een technische en innovatieve uitdaging, een duurzame oplossing: onze Energie Escape Game!

De Escape Room die momenteel wordt gebouwd in het Techniek Innovatie Huis, onderdeel van de TechCampus van ROC Mondriaan, heeft als thema de energietransitie. Deze Escape Room is speciaal ontworpen om mbo-studenten kennis te laten maken met de verschillende technische aspecten van de energietransitie. Tijdens de Escape Game zullen de studenten onder andere een warmtepomp aansluiten, de opbrengst van zonnepanelen berekenen en nog veel meer. Dit alles gebeurt door middel van uitdagende puzzels en opdrachten die leiden naar de oplossing van een eindpuzzel. Het eindresultaat van de Escape Game is een advies over de beste manier om een huis te verduurzamen.

Het is een leerzame ervaring waarbij studenten niet alleen theoretische kennis opdoen over de energietransitie, maar ook hands-on ervaring krijgen met technische vaardigheden en teamwork.

Het doel van deze Escape Game is om studenten te inspireren en enthousiasmeren voor de techniek en de toekomstige uitdagingen van de energietransitie.

Dit project laat zien hoe techniek educatie op een innovatieve manier kan worden gebracht, waardoor studenten enthousiast worden en met plezier leren. En laat zien hoe een Escape Room en de Escape Game leuke manieren zijn om kennis over techniek te verwerven, en bovendien ontwikkelt het ook de vaardigheden als teamwork en logisch denken.

mbo #onderwijs #project #energie #innovatie #teamwork #energietransitie #escaperoom #escapegame #duurzaam #mondriaan #techcampus

Projecten