Campus Techniek & ICT

De Super Smart Smart is bijna klaar!

Gelukkig hebben we inmiddels onze eigen laadpalen op de Tinwerf, want de Super Smart Smart is bijna klaar! Afgelopen maanden is er door de studenten van Autotechniek en Mobiliteit hard gewerkt aan dit slimme autootje.

Onder deskundige begeleiding van docent Bart van der Mark en Accenda sleutelden zij aan onder meer een nieuw accupakket (samengesteld uit gebruikte cellen van een Mitsubishi Outlander) en een verbeterd batterijmanagementsysteem. De actieradius is van de auto is ongeveer 90km. Op de rollerbank is de auto nog iets verder getuned, waardoor deze ook nog wat meer power heeft gekregen. In de auto is een display gemonteerd waarop diverse informatie wordt getoond. Deze draait op de Raspberry Pi, een singleboardcomputer.

Studenten doen meer kennis op.

Bart van der Mark: “We hebben hier met heel plezier en passie aan gewerkt. Het mooie aan het project is dat onze studenten meer kennis hebben opgedaan van het ontwikkelen van nieuwe duurzame technieken op het gebied van elektrische auto’s. Niet alleen op technisch vlak maar ook op ICT gebied. Omdat de look van de auto look nogal gedateerd was, hebben wij ook besloten om de auto te wrappen, het aanbrengen van een folie over de lak. Het voordeel is dat deze later altijd weer verwijderd kan worden zonder enige schade aan de lak. Studenten van de school voor Autotechniek hebben deze nagenoeg zelfstandig gewrapt. Uiteraard zou het geweldig zijn als onze school ook in de toekomst studenten de mogelijkheid biedt om met dit soort uitdagende projecten aan de slag te gaan”.

Veilig op weg.

De Smart is inmiddels APK gekeurd en kan dus veilig de weg op. De volgende fase bestaat uit het ontwikkelen van een app waarmee de Smart Smart gereserveerd en ontgrendeld kan worden. Zo kunnen de BPV-coördinatoren van de Tinwerf de Smart gebruiken om bedrijven in de regio te bezoeken. 
Wil je meer weten over dit project? Binnenkort kun je de Super Smart Smart van dichtbij bewonderen in de hal van het Techniek Innovatie Huis. 

Projecten