Campus Techniek & ICT

Verdiepende activiteiten

De comfortwoning

Voor: Basisberoepsgerichte en Kaderberoepsgerichte leerweg (leerjaar 3 of 4)
 Borging: Keuzevak 1228 & PIE en BWI onderdelen

Leerlingen gaan aan de slag met het ontwerpen van een ‘duurzame comfortwoning’ waarin nieuwe technologieën en internet of things zijn verwerkt. Tevens maken zij van de ontworpen woning een maquette.

Diverse varianten op dit techniekprogramma zijn mogelijk. Zo realiseerden wij in 2020-2021 in samenwerking met het Stanislas College Pijnacker het techniekprogramma ‘De duurzame vakantiewoning’.

Smartphone telefoonhoesje

Voor: Basisberoepsgerichte, Kaderberoepsgerichte en Theoretische leerweg (leerjaar 4)
 Borging: MVI profielmoduul 2 (v2020)

Leerlingen maken een 2D of 3D product, bijvoorbeeld een smartphone hoesje. De leerlingen geven het smartphone hoesje vorm, maken hem en presenteren dan hun product. Het ontwerpen en presenteren is hierbij een belangrijk onderdeel.

Cloud en Cyber

Borging: Keuzevak 1333

Leerlingen onderzoeken welke mogelijkheden clouddiensten bieden en beoordelen deze op bruikbaarheid en veiligheid.
Hierdoor ontdekken leerlingen hoe je effectief kunt samenwerken en een eenvoudige cloud-infrastuur kunt opbouwen (IAAS).

De wereld van het programmeren

Voor: Basisberoepsgericht en Kaderberoepsgerichte leerweg (leerjaar jaar is dubbel weghalen 3) + Theoretische leerweg (leerjaar 3 + 4)
 Borging: keuzevak 1906

Leerlingen worden in aanraking gebracht met moderne en technische toepassingen.
Zij leren eenvoudige schakelingen te bouwen.Tot slot leren zij een eenvoudig geprogrammeerde handeling door een robot te laten uitvoeren.

De wereld van drones en 21st century skills

Voor: Basisberoepsgericht, Kaderberoepsgerichte en Theoretische leerweg (leerjaar 3 + 4)
 Borging: D&P – BWI -PIE

Dit project kan in diverse keuzevakken of profielen worden toegepast.

De leerlingen beginnen met het in elkaar zetten van kleine drones, vervolgens leren ze hiermee vliegen. Om het vliegen interessanter te maken, bouwen en ontwerpen leerlingen een eigen obstakel. Hier wordt eerst een prototype van gemaakt, vervolgens wordt het prototype op ware grootte nagemaakt. Dit kan met alle soorten materialen of constructies. Gebruikte technieken zijn bijvoorbeeld 3D printen of lasersnijden.

Bij sommige programma’s eindigt dit met een competitie, waarbij de leerlingen een droneparcours afleggen.

Verder zijn onder meer techniekprogramma’s beschikbaar waar onderwerpen als: hardware, het maken van een digispel of milieu, hergebruik en duurzaamheid aan de orde komen in relatie tot techniek

Terug naar het verdiepende programma.

Al onze activiteiten zijn in verband met het Coronavirus onder voorbehoud. Op dit moment worden de programma’s aangepast naar de mogelijkheden die er zijn. Wilt u hier meer over weten? Stuur dan een e-mail naar a.steur@rocmondriaan.nl 

Projecten