Campus Techniek & ICT

Oriënterend programma

Oriëntatiebijeenkomst op de Campus voor Techniek en ICT

Tijdens een bijeenkomst met 50 tot 90 leerlingen maken jongens en meisjes uit het tweede jaar van het vo kennis met diverse kanten van techniek en technologie op het mbo. In het Techniek Innovatie Huis krijgen zij algemene informatie over thema’s als: de veranderde rol van techniek, robotisering, het hergebruik van grondstoffen en kans op werk.

Daarnaast gaan zij actief aan de gang met diverse uitdagende activiteiten zoals:

Dit is een greep uit de elementen binnen het programma, wijzigingen voorbehouden.
Een rondleiding op de campus maakt ook onderdeel uit van het programma. Zo krijgen de deelnemende leerlingen de kans alvast een kijkje te nemen binnen de verschillende scholen op de campus en zien zij de mbo-studenten van ROC Mondriaan aan het werk.

Doelgroep

Leerlingen uit het tweede leerjaar van het vo, bij voorkeur voor het profielkeuzemoment.

Meerwaarde

Wil je meer informatie of heb je interesse in de organisatie van een oriëntatiebijeenkomst?

Neem dan contact op met Andrea Peltenburg-Steur via a.steur@rocmondriaan.nl

Naast deze bijeenkomsten biedt de Campus voor Techniek en ICT nog diverse andere informatieve of actieve bijeenkomsten aan. Bekijk hier de activiteitenagenda van ROC Mondriaan.

In ontwikkeling

Naast de bovenstaande ‘fysieke’ oriëntatieactiviteiten wordt momenteel voor leerlingen uit het tweede jaar een oriënterend techniekprogramma ontwikkeld, dat op afstand gevolgd kan worden.

 

Al onze activiteiten zijn in verband met het coronavirus onder voorbehoud. Op dit moment worden de programma’s aangepast naar de mogelijkheden die er zijn. Wilt u hier meer over weten? Stuur dan een e-mail naar a.steur@rocmondriaan.nl 

Projecten