Campus Techniek & ICT

Samenwerking Minor Robotics weer van start!

Ook dit jaar zullen een aantal vierdejaars studenten van de opleiding technicus engineering locatie Delft een periode meedraaien met de minor robotics van TU Delft. Tijdens deze minor bouwt een multidisciplinair team van TU-studenten voor opdrachtgevers uit diverse sectoren een prototype-robot. Bij het daadwerkelijk realiseren van werkende prototypes komen de kennis en vaardigheden van onze mbo-studenten zeer van pas!

De casussen waaraan door onze studenten aan gewerkt wordt, zijn divers. Voor de Hotelschool wordt een systeem ontworpen voor het verschonen en reinigen van bedden; fysiek zwaar werk waarvoor steeds minder mensen te vinden zijn. Sandvik is op zoek naar een robot die het oplaadproces van elektrische mijnbouw-vrachtwagens kan automatiseren en daarmee veiliger kan maken. Tot slot werken onze studenten mee aan een uitdaging op het gebied van recycling: verminderen van zwerfafval door de inzet van een autonome robot die rondrijdt om lege blikjes in te zamelen.

In de komende periode werken de deelnemende studenten niet alleen mee aan het realiseren van de robots. Zij leggen in deze setting ook een aantal proeves van bekwaamheid af. We wensen de studententeams dan ook veel succes met de ontwikkeling van de robots en onze studenten met het behalen van hun examens!

Robotics Coördinator Martin Klomp (TU Delft) leidt onze studenten rond door Robohouse

Updates

Over dit project verschenen de volgende updates:

Casussen en aankondiging demoday

Foto-impressie demoday

Gerealiseerde prototypes

Projecten