Campus Techniek & ICT

Extra subsidie voor ons cobot-lab i.o. 

De activiteiten van het Digital Operations Centre dragen bij aan het ontwikkelen van expertise binnen onze opleidingen. Een mooi voorbeeld hiervan is ons cobot-lab in oprichting: een expertisecentrum op het gebied van het inzetten van cobots voor het robotiseren van productie-, assemblage- en verpakkingsprocessen. Mbo-studenten van de opleiding technicus engineering van ROC Mondriaan, School voor Smart Technology werken hier aan realistische casussen van bedrijven uit de regio. Een voorbeeld hiervan is het project dat onze tweedejaars studenten vorig schooljaar hebben uitgevoerd voor het Delftse Pats!

Met onze cobot-projecten kunnen we mkb-ers en start-ups helpen bij het identificeren van onderdelen van hun bedrijfsprocessen die eenvoudig te robotiseren zijn. Ondernemers kunnen bij ons laagdrempelig terecht met brede vragen en zonder initiële financiële bijdrage. Onder leiding van een projectdocent zorgen onze studenten voor een goede indicatie van de haalbaarheid van robotisering van specifieke processen. 

Door het werken aan realistische casussen worden mbo-studenten uitgedaagd om oplossingen te bedenken en uit te voeren. Dit bereidt hen beter voor op de arbeidsmarkt en legt tevens een verbinding met bedrijven. Het vinden en binden van goed geschoold technisch mbo-personeel is immers een van de grootste uitdagingen voor bedrijven in de regio en samen een project uitvoeren biedt een unieke kans om talent te spotten. 

Bij het robotiseren van assemblage komt al snel de noodzaak van schroeven kijken. We hadden al meerdere cobots en grippers (die we indien nodig ook zelf ontwerpen en produceren) en dankzij het Ondernemersfonds Delft kunnen we nu ook beschikken over een cobot-schroefkop. We bedanken het Ondernemersfonds voor hun bijdrage, waarmee we ondernemers in de regio nog beter van dienst kunnen zijn! 

Projecten