Na een periode van afwezigheid vanwege stage zijn de tweedejaars inmiddels weer terug en volop aan de slag met robotisering van de assemblage van de Pats! Trap-EyeTM. De grondplaat is vervangen door een nieuwe, grotere grondplaat gemaakt op basis van door Item gesponsorde profielen. Hierdoor is er nu voldoende ruimte en stevigheid om een tweede UR-cobot bij te plaatsen. Bovendien is één van deze cobots uitgerust met een schroefboorsysteem aangeschaft met subsidie ontvangen via het Ondernemersfonds Delft. Het is belangrijk dat onze studenten zoveel mogelijk een realistische situatie kunnen nabootsen dus als het gaat om assemblage hoort daar ook een serieuze end effector bij!
Work in progress!
Op 4 maart jl. was een delegatie van Pats! aanwezig om de vorderingen met eigen ogen te zien en in gesprek te gaan met onze studenten over de volgende stap. Ook Pats! heeft immers niet stilgezeten dus hoog tijd om onze studenten te voorzien van de nieuwste generatie Trap-Eye waarin weer diverse verbeteringen zijn aangebracht.
Heeft uw bedrijf een uitdaging op het gebied van robotisering, maar weet u niet waar te beginnen of hebt u twijfels of het überhaupt wel kan? Neem dan contact op met projectleider Mariëlle Stolp (m.stolp@rocmondriaan.nl). Een projectgroep van tweede- of derdejaars studenten technicus engineering (mbo 4) brengt graag voor u in kaart welk (onderdeel) van het productie-/ assemblage-/ palletiseerproces het eenvoudigst te robotiseren is. Gedurende maximaal 30 weken gaat het team in de Betafactory (Leeghwaterstraat 4, Delft) met de casus aan de slag. Ze kunnen daarbij gebruik maken van een aantal cobots en tooling van het merk Universal Robots alsmede van alle faciliteiten van onze werkplaats.