Campus Techniek & ICT

Workshop RPP: digitaal produceren met de zorg en de hand van de vakman 

Terwijl driekwart van onze tweedejaars bezig was met het solderen van een LED-dobbelsteen, ging een groep echte metaal-liefhebbers op bezoek bij partnerbedrijf Reurings Precisie Plaatwerk. Het doel? Kennismaken met een moderne plaatwerkerij! Als expert op het gebied van digitaal produceren, is RPP een interessante partner voor het Digital Operations Centre. En voor onze studenten technicus engineering is de combinatie van software-gestuurde procesinrichting en vakmanschap ontzettend inspirerend! 

Na een goed gesprek over modern plaatwerk en stagelopen bij RPP, volgde in tweetallen een rondleiding langs de verschillende machines. Handen uit de mouwen want hierbij werd niet alleen naar de vakmannen gekeken, maar moesten ze ook zelf aan de slag! Op een CNC kantbank werd een stevig stuk rvs gebogen tot een voetstuk en bij de fiberlaser konden studenten zien hoe razendsnel en met grote precisie de onderdelen van een vliegtuigje werden gelaserd. Deze onderdelen werden bij een volgende machine netjes ontbraamd en tot slot met puntlasjes aan elkaar en aan het voetstuk gezet. Een mooi werkstuk om mee naar huis te nemen! 

Na deze intensieve workshop volgde een uitgebreide lunch en werden direct de eerste contacten gelegd om in de volgende periode bij RPP stage te kunnen lopen. En wie weet gaat deze club studenten die het keuzedeel “Basisvaardigheden metaalbewerken” volgen daarna wel in deze branche aan de slag… Heel veel dank voor de hartelijke ontvangst en leerzame workshop Aad Reurings en collega’s! We komen volgend jaar graag weer terug! 

Ook projectleider Mariëlle Stolp werd door Aad Reurings aan het werk gezet. Meer dames in de techniek? Moet kunnen! 

Projecten