Campus Techniek & ICT

Workshop solderen bij GTM

Op 1 november jl. was een groep tweedejaars studenten technicus engineering uit Delft die het keuzedeel “embedded design” volgen te gast bij GTM Advanced Structures. Onafhankelijk techbedrijf GTM is gespecialiseerd in het ondersteunen van bedrijven in de lucht- en ruimtevaart bij het ontwikkelen en realiseren van structuren zoals zonnepanelen met behulp van geavanceerde materialen en de nieuwste technologieën. We kenden GTM al van stages en wilden meer studenten laten kennismaken met dit mooie hightech bedrijf! 

Jochem Frudiger geeft de studenten uitleg over wat GTM Advanced Structures precies doet en aan welke hightech projecten R&D-support wordt geleverd.
Oud-student Carlen Vis leidt onze studenten in groepjes rond, uiteraard in cleanroom-outfit!

Na een presentatie door Director Operations Jochem Frudiger en rondleiding door onze oud-student – en inmiddels electrical engineer bij GTM! – Carlen Vis, was het tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met het secuur assembleren en solderen van een LED-dobbelsteen.  

Instructiefilmpje van de LED-dobbelsteen die de studenten tijdens de workshop hebben gemaakt. 
Puntje voor puntje wordt de digitale dobbelsteen gesoldeerd. 

Het was een topdag bij een schitterend bedrijf! Heel veel dank Jochem Frudiger en Carlen Vis voor de interessante presentatie, boeiende rondleiding en sponsoring van de gebruikte materialen en overvloedige lunch. En uiteraard ook collega’s Toby Jeltes, Pedro Pereira, Tim van der Wilk en Jeanetta Weekhout voor de voorbereiding en begeleiding van onze tweedejaars technicus engineering bij het solderen van hun LED-dobbelstenen. We komen volgend jaar graag weer terug! 

Operator Simon geeft geïnteresseerde studenten een demo van de freesmachine. Ze waren niet weg te slaan!

Projecten