Campus Techniek & ICT

DAEL Group verkent Esports en AR/VR in het Techniek Innovatie Huis

Op 28 juni bezocht een delegatie van acht personen van ons partnerbedrijf DAEL Group het Techniek Innovatie Huis. Jeroen van Leeuwen, managing director van DAEL, was door ons Skillslab Esports eerder al enthousiast geworden over ons Excellentieprogramma Esports en ons VR-Lab. Hij zag mogelijkheden om via Esports een band te creëren met een nieuwe groep jonge professionals. Op zijn verzoek stelden we een programma samen om DAEL-collega’s kennis te laten maken met deze wereld. 

Ontvangst en introductie door Erik Woning 

Erik Woning, projectleider van het Techniek Innovatie Huis, gaf een interessante presentatie over het VR-lab en het Excellentieprogramma Esports. Hierin benadrukte hij dat Esports veel meer omvat dan alleen maar gamen voor de fun. Het draait vooral om samenwerking, strategisch denken, teambuilding en het ontwikkelen van de 21st century skills. Voor onze school (en uw bedrijf) is dit een geweldige manier om studenten te boeien en te binden. Ook voor educatieve doeleinden bieden Esports en AR/VR veel mogelijkheden. 

Dael aan de slag in ons VR-lab: “Dit is toch wel echt heel gaaf!”

Na de introductie gingen de DAEL-medewerkers zelf aan de slag in het Esports-Lab en het VR-Lab. De delegatie van DAEL zag al snel de meerwaarde van augmented en virtual reality. Het idee dat een ervaren collega via augmented reality kan meekijken met een minder ervaren collega op locatie werd direct als praktisch toepasbaar gezien. Ook voor trainingsdoeleinden met VR ontstonden direct ideeën. Er wordt door medewerkers van DAEL regelmatig op hoogte gewerkt en – aanvullend op de reguliere trainingen – kan training middels VR hier zeker ook een rol in vervullen, bijvoorbeeld bij het overwinnen van hoogtevrees. Daarvoor is de virtuele ervaring levensecht genoeg! DAEL ziet graag meer verdieping van het onderwerp AR/VR met technische praktijkvoorbeelden en staat klaar om hiermee aan de slag te gaan. 

Fanatisme en hilariteit wisselen elkaar af in het Esports-lokaal

In het Esports Lab waren de deelnemers vooral onder de indruk van de passie en vaardigheden van studenten. Het gamen op hoog niveau bleek een effectief middel om studenten te bereiken en te motiveren. Het bedenken van relevante toepassingen voor het werkveld vond men wat uitdagender, maar dat is dan ook niet de focus van dit excellentieprogramma. Het ontwikkelen van technische vaardigheden gebeurt tijdens de reguliere onderwijsuren. 

We bedanken Erik Woning, de studenten en Timothy Meurink voor hun waardevolle bijdragen. Ook de delegatie van DAEL wordt bedankt voor hun inzichten, die ons helpen ons aanbod verder te verbeteren. Het thema AR/VR zal zeker worden meegenomen in toekomstige Skillslabs! 

Projecten