Campus Techniek & ICT

Skillslab esports 

De wereld van esports, oftewel professioneel gamen is groter dan veel mensen denken, net als de impact die het heeft op onze samenleving. Voor ons als mbo-school kan het een nieuwe en innovatieve manier bieden om studenten te betrekken en te motiveren, wat kan leiden tot hogere slagingspercentages en een betere algehele studentenervaring. 

Deelnemers (docenten ROC Mondriaan en partners van Digital Operations Centre) van dit skillslab kregen in het Techniek Innovatie Huis een duidelijk inzicht in hoe groot de wereld van esports is en hoe deze zich ontwikkelt. De sprekers (Delano Esteves Raposo (student excellentieprogramma), Ernest Adriaansz (projectleider excellentieprogramma) Sander Fase (practor Future Technician en Erik Woning (Techniek innovatie Huis) gingen in op de skills die je leert binnen het Excellentie Programma Esports: strategisch denken, communicatie, probleemoplossing, concentratie en reactievermogen en het werken binnen een team. 

Daarnaast kan het studenten helpen om hun vaardigheden op het gebied van esports te ontwikkelen en hun kennis en begrip van de industrie te vergroten. Het biedt mogelijkheden om professionele connecties te maken binnen de esports-industrie en hen te helpen bij het vinden van werk na het afstuderen. 

Er werd tevens aandacht besteed aan een project van Politie Eenheid Den Haag waarbij agenten met jongeren gamen om de relatie tussen de politie en jongeren te verbeteren. Ook zullen zij hun eigen esports toernooi organiseren. Een goed voorbeeld van hoe esports kan worden gebruikt om sociale verandering teweeg te brengen en onze maatschappij te verbeteren. 

Tot slot was er de mogelijkheid om te gamen in het esportslokaal in competitieverband en werden er bommen onschadelijk gemaakt. Hierbij moest worden samengewerkt door een persoon met een VR bril die zicht had op de daadwerkelijke bom, terwijl de ander met de handleiding tot oplossingen moest komen. 

Projecten