Campus Techniek & ICT

Projectenbeurs groot succes! 

Een belangrijk thema binnen het Digital Operations Centre is projectonderwijs op basis van realistische casussen uit het bedrijfsleven. Door het organiseren van (multi-level en/of multidisciplinaire) bedrijfsprojecten verrijken we het onderwijs en krijgen onze studenten een goed beeld van het techniekvak en hun carrièremogelijkheden. Voor bedrijven is dit een prachtige kans om studenten te laten nadenken over praktijkgerichte situaties en om techniektalent te spotten. 

Voor het komende schooljaar zijn we nog op zoek naar boeiende casussen waarin onze studenten engineering en mechatronica zich kunnen vastbijten. Daarom hebben we op donderdag 20 juni jl. samen met diverse technische opleidingen, lectoraten en minoren van De Haagse Hogeschool een projectenbeurs georganiseerd. 

De beurs was een groot succes! Het regionale bedrijfsleven kreeg volop de gelegenheid om te ontdekken wat onderwijs voor hen kan betekenen. Bedrijven vonden het erg prettig om met de opleidingen te sparren over waar hun vraagstukken het beste passen, wat leidde tot geanimeerde en waardevolle gesprekken. Bedrijven konden in gesprek gaan met docenten van De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan om samen de mogelijkheden van gezamenlijke bedrijfsprojecten te verkennen. 

Tegelijkertijd hebben wij vanuit onze opleiding fantastische stageopdrachten en bedrijfsprojecten binnengehaald. Een echte win-win situatie dus! De positieve sfeer en de enthousiaste reacties van zowel bedrijven als studenten benadrukken hoe waardevol deze interacties zijn. 

Projecten