Campus Techniek & ICT

Vision, Robotics & Motion 

Terwijl onze vierdejaars nog ploeteren op hun laatste proeves en examens, hebben onze eerste-, tweede- en derdejaars mbo-4 studenten technicus engineering uit Delft op 5 juni een bezoek gebracht aan de Vision, Robotics & Motion-beurs in de Brabanthallen. Deze jaarlijkse vakbeurs is een belangrijke bron van informatie op het gebied van mechatronica en robotica, precies de vakgebieden waarin onze studenten zich specialiseren. Het doel van dit bezoek was om hen kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen en trends en om hen te helpen zich een beeld te vormen van hun toekomstige werkveld.  

Op de beurs kregen onze studenten de kans om ruim 120 exposanten te ontmoeten, waaronder voor hen bekende namen als Festo en Dobot. Deze bedrijven toonden een breed scala aan oplossingen voor het automatiseren van productieomgevingen. Een essentieel onderwerp gezien de belangrijkste uitdaging waar veel maakbedrijven mee kampen: een groot tekort aan technisch personeel. Op de beurs kregen onze studenten meer inzicht in hoe bedrijven hiermee omgaan en welke technologieën daarbij kunnen worden ingezet. 

Het meest aansprekend waren de demopleinen waar diverse praktijkgerichte en gave toepassingen werden getoond. De live cobot- en robotdemonstraties – en vooral die met een interactief element – konden rekenen op veel enthousiasme. Absolute favoriet was Pleo, de dinosaurus-robot van Piscina Robots

Het bezoek aan de Vision, Robotics & Motion-beurs was een waardevolle en inspirerende ervaring voor onze studenten. Het bood hen niet alleen een blik op de toekomst van hun vakgebied, maar ook de kans om contacten te leggen met potentiële stagebedrijven en toekomstige werkgevers. Klik hier voor een terugblik op deze editie en informatie over de volgende editie op 11 en 12 juni 2025. 

Projecten