Campus Techniek & ICT

Girls’ Day bij T&E! 

Tijdens Girls’ Day openen technische bedrijven èn scholen in Nederland hun deuren om meiden tussen de 10 en 15 jaar kennis laten maken met de wereld van techniek. Onze samenleving heeft enorm veel behoefte aan nieuw techniektalent en deze sector biedt meiden – naast baanzekerheid en een goed salaris – ook volop kansen om zich te ontwikkelen. Toch kiezen maar weinigen voor techniek. Vaak komt dat door een beperkt beeld van de mogelijkheden en het ontbreken van rolmodellen. Daar brengen we met onze school graag verandering in en Girls’ Day is dan natuurlijk de perfecte aanleiding! 

Op 11 april jl. ontvingen we bij ons op school een grote groep derdejaars leerlingen vmbo-t van het Einstein Lyceum in Hoogvliet. Na een presentatie door docent Dennis Koeman over onze brede technische opleiding engineering in Delft, gingen de meiden in groepjes onder leiding van docenten – èn met hulp van onze eerstejaars studentes Zwaan, Wietske, Trisha, Evelyn, Tea en Suus – praktisch aan de slag.

Bij docent Patrick Vrede konden de leerlingen terecht voor een uitgebreide kennismaking met het vak pneumatiek. Docent Pedro Pereira leerde de meiden solderen en docent Gerie Bosman gaf ze tekenles. 

De hands-on workshops werden afgewisseld met snackpauzes en een boeiende presentatie “Be a role model” door Niamara van Woggelum, Manager Operations bij GTM Advanced Structures. Niamara vertelde over haar carrièrepad in de techniek en legde uit waarom techniek juist wel iets voor meiden is. 

Met een filmpje van de uitgevoerde pneumatiekopdrachten, een looplampje en een digitale tekening gingen de meiden aan het einde van de ochtend weer naar huis. We kijken terug op een zeer gezellig en geslaagd evenement en hopen natuurlijk dat een aantal van deze meiden straks na jaar vier kiest voor een opleiding in de techniek. Bij ons zijn ze in ieder geval van harte welkom! 

Projecten