Campus Techniek & ICT

Tweedejaars mechatronica op bezoek bij Van der Ende Group  

Op dinsdag 2 april waren onze tweedejaars studenten technicus mechatronica uit Naaldwijk op bezoek bij partnerbedrijf  Van der Ende Group. In januari zijn onze eerstejaars studenten technicus mechatronica hier ook op bezoek geweest en dit heeft geleid tot maar liefst 4 stageplaatsen! 

Waarom dit een aantrekkelijk bedrijf is om stage te lopen bleek ook vandaag weer. Van der Ende is een groeiend, innovatief en inspirerend familiebedrijf. Van der Ende produceert en levert al meer dan 35 jaar een breed assortiment pompen, elektromotoren, frequentieregelaars en afsluiters voor de bouw, tuinbouw en industrie.  

Onze studenten kregen niet alleen een rondleiding en presentatie over het bedrijf en de stage- en carrièremogelijkheden, maar ze gingen in kleine groepjes ook aan de slag met drie hands-on workshops.  

Lassen en stempelen van een dobbelsteen

Op de afdeling constructie kregen de studenten een kleine workshop TIG lassen. Ze moesten een dobbelsteen aan elkaar lassen en vervolgens op elke zijde het juiste aantal punten in het metaal stempelen. De studenten waren terecht trots op het eindresultaat. Leuk om mee naar huis te nemen! 

Kogelkraan assembleren

Op de afdeling assemblage gingen de studenten vervolgens aan de slag met het assembleren van een Envalve kogelkraan. In een assemblage handleiding konden de studenten stap voor stap zien wat ze moesten doen. Precies werken was hierbij erg belangrijk! Gelukkig kwamen alle geassembleerde kogelkranen met vlag en wimpel door de test.  

Elektromotor demonteren en opnieuw in elkaar zetten

In de revisiewerkplaats werd tot slot onder begeleiding een elektromotor gedemonteerd en weer in elkaar gezet waarbij ook direct werd uitgelegd hoe zo’n apparaat nu eigenlijk werkt en waar hij voor gebruikt wordt. Demonteren bleek makkelijker dan alles weer op de juiste plek monteren, maar gelukkig is iedereen hier toch in geslaagd! 

Na al dat harde werken was het tijd voor een heerlijke lunch! We bedanken alle medewerkers van de afdelingen constructie, assemblage, revisie en HR die een bijdrage hebben geleverd aan het mogelijk maken van deze dag, enorm voor hun inzet, enthousiasme en het delen van hun kennis en ervaring. De nieuwe generatie technici opleiden doen we samen!  

Ook een workshop voor onze studenten verzorgen?

Ook een workshop verzorgen voor onze studenten technicus engineering en/of technicus mechatronica? Neem dan contact op met projectleider Mariëlle Stolp (m.stolp@rocmondriaan.nl) om de mogelijkheden te bespreken.  

Projecten