Campus Techniek & ICT

Dalsem: van ketelfabrikant tot hightech glastuinbouwprojecten 

Sinds 22 januari jl. zijn onze derdejaars studenten technicus engineering druk bezig met verschillende (bedrijfs)projecten. Twee studententeams ontwerpen systemen om een kleine, verticale kas autonoom te laten functioneren. Om meer beeld te krijgen bij wat daar allemaal bij komt kijken en om hun eerste ideeën te toetsen, hebben we op 12 februari een bezoek gebracht aan Dalsem

Dalsem is gespecialiseerd in het leveren van complete, hightech tuinbouwprojecten. Dalsem ontzorgt de opdrachtgever door de verantwoordelijkheid voor het volledige traject op zich te nemen, van ontwerp en productie tot installatie en service. En omdat Dalsem alle kennis in huis heeft, is het een heel interessant bedrijf voor onze studenten om een kijkje te mogen nemen! 

Na de presentatie was het tijd voor een bezoek over het terrein. Onder leiding van Gerard van der Windt konden de studenten ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een kas: van constructie van de kas tot verwarmingsketel en van kasautomatisering tot transport: 

Veel dank aan Dalsem voor dit inzicht gevende bezoek! Wat mooi dat de nieuwe generatie engineers voor dit project gebruik mag maken van jullie jarenlange expertise! 

Projecten