Campus Techniek & ICT

Eerstejaars studenten verkennen het techlandschap van Ypenburg 

Beroepspraktijkvorming (BPV) is een verplicht onderdeel van elke mbo-opleiding. Het biedt studenten relevante werkervaring die aansluit bij hun opleiding. Studenten van onze opleiding technicus engineering in Delft lopen vanaf jaar twee stage. Ter voorbereiding daarop bezoeken ze in jaar één al bedrijven in de regio. Tijdens het bedrijfsbezoek is het de bedoeling dat de student een realistisch beeld van het beroep krijgt en het maakt de kans op een stageplek groter. 

In de laatste themaweek zijn we met zo’n 50 eerstejaars studenten te gast geweest bij Technology Park Ypenburg (TPY). TPY is een community van hightech-bedrijven in Ypenburg met eigen faciliteiten voor scale-ups, innovatie, en prototyping. 

Na een heerlijke lunch en een introductie over voormalig vliegveld Ypenburg en de activiteiten van TPY door managing director Bert Klarus, verkenden de studenten in 4 groepen de volgende partner-bedrijven:  Airborne Aerospace, Airborne Automation, Promolding en KVE: 

Tijdens de rondleidingen moesten de studenten dit keer extra goed opletten, want TPY had een quiz gemaakt met vragen over elk bedrijf! Na elke rondleiding moesten er enkele inzichtelijke vragen beantwoord en het team met de meeste punten werd beloond met TPY-petten!

Dank aan de deelnemende bedrijven voor de tijd en energie die ze in deze bezoeken hebben gestoken en aan Bert Klarus and Fabienne De Hilster voor het warme welkom en de perfecte organisatie! Deze inspanningen dragen bij aan het opleiden van de technicians of the future! 

Ook interesse in het verzorgen van een rondleiding voor studenten om uw bedrijf, vakgebied en stagemogelijkheden bij hen onder de aandacht te brengen? Neem dan zeker contact op!  

Projecten