Campus Techniek & ICT

Eerstejaars mechatronica op bezoek bij Van der Ende Group 

Op donderdag 18 januari jl. waren onze eerstejaars studenten technicus mechatronica uit Naaldwijk op bezoek bij partnerbedrijf Van der Ende Group. Van der Ende produceert en levert al meer dan 35 jaar een breed assortiment pompen, elektromotoren, frequentieregelaars en afsluiters voor de bouw, tuinbouw en industrie. Van der Ende Group staat garant voor een totaalpakket aan technische oplossingen: van advies, ontwerp, productie en installatie tot onderhoud, revisie en reparatie. 

Om een grote groep studenten te laten kennismaken met Van der Ende en echt een goed beeld te geven van dit innovatieve familiebedrijf, kregen zij niet alleen een rondleiding en presentatie over stage- en carrièremogelijkheden, maar gingen onze studenten in kleine groepjes ook gemotiveerd aan de slag met twee hands-on workshops. 

In de revisiewerkplaats werd onder begeleiding een elektromotor gedemonteerd en weer in elkaar gezet waarbij ook direct werd uitgelegd hoe zo’n apparaat nu eigenlijk precies werkt. En nadat alle onderdelen weer op hun plek zaten, volgde de ultieme test: doet-ie het ook? Voor onze mechatronici natuurlijk geen probleem! 

Op de afdeling assemblage gingen de studenten vervolgens aan de slag met het assembleren van een Envalve kogelkraan. Precies werken en goed tekening lezen is dan erg belangrijk. Gelukkig kunnen onze studenten dat en kwamen ook de geassembleerde kogelkranen met vlag en wimpel door de test. 

Na al dat harde werken was het tijd voor een heerlijke lunch! We bedanken alle medewerkers van de afdelingen revisie, assemblage en HR die een bijdrage hebben geleverd aan het mogelijk maken van deze dag, enorm voor hun inzet, enthousiasme en het delen van hun kennis en ervaring. De nieuwe generatie technici opleiden doen we samen! 

Ook een workshop verzorgen voor onze studenten technicus engineering en/of technicus mechatronica? Neem dan contact op met projectleider Mariëlle Stolp (m.stolp@rocmondriaan.nl) om de mogelijkheden te bespreken. 

Projecten