Campus Techniek & ICT

Studenten op bezoek bij Prysmian

Deze week sluiten we de tweede onderwijsperiode van dit schooljaar af. Dat betekent inhaalwerk en rapportvergadering, maar ook veel aandacht voor loopbaan oriëntatie. Woensdag 17 januari bezochten we met een aantal tweedejaars studenten technicus engineering Prysmian Group, wereldleider in kabelsystemen voor energie en telecom.

Manager high-voltage R&D Riccardo Bodega nam onze studenten mee in de wereld van high-voltage kabels: hoe worden deze opgebouwd, welke kabel wordt waarvoor gebruikt, hoe zit het met veiligheid en met welke ontwikkelingen is Prysmian bezig als het gaat om veiliger en duurzamer produceren, installeren en onderhouden.

Na de theorie bezochten we onder leiding van Riccardo en collega’s Shruthi Ganesan en Svetlana Mukhoriamova de fabriek. Heel indrukwekkend om het complexe productieproces, de gespecialiseerde machines, uitgebreide kwaliteitscontroles en enorme spoelen van zo dichtbij te kunnen bekijken! Heel veel dank aan HR Officer Melis Demirhan voor de hartelijke ontvangst en dit fantastische kijkje achter de schermen! We kijken uit naar een volgend bezoek!

Projecten