Campus Techniek & ICT

Samen werken aan meer instroom in de techniek

Op onze open dagen op 1 november en 13 december jl. ontving de School voor Technologie en Engineering in Delft een recordaantal vo-leerlingen met interesse in de techniek. Om die interesse nog verder aan te wakkeren lieten studenten en docenten van de opleiding technicus engineering allerlei facetten van ons vakgebied zien: van pneumatiek tot elektronica en van robotica tot lasersnijden en 3D-printen. Maar opleiden doen wij als school niet alleen; we doen dat samen met het regionale bedrijfsleven!

Open dag 1 november

Uiteraard had onze nieuwe industry 4.0-opstelling van partnerbedrijf  Festo een prominente plek op deze open dag. Bij student Norbert Sas konden onze gasten terecht voor een demo en het bestellen van producten op maat. Ook cleanroom monteurs Tatjana Verdoold en Martijn Schrier van partnerbedrijf Hittech Multin B.V. waren aanwezig om te vertellen waarom zij voor techniek hebben gekozen en welke mogelijkheden een brede opleiding in de techniek biedt. Goed om aankomend studenten ook al een eerste beeld te geven van hun fantastische toekomstmogelijkheden!

Open dag 13 december

Op 13 december hadden we wederom een bedrijf uitgenodigd; ditmaal ontvingen wij onze oud-student Menno van Dongen, Product Owner Robotics bij stagebedrijf Martin Stolze. Martin Stolze ontwerpt, produceert en programmeert oplossingen voor intern transport in de tuinbouw, distributie- en verpakkingscentra die het werk in deze sectoren makkelijker en efficiënter maken.

Martin Stolze is erkend stagebedrijf voor een groot aantal technische opleidingen en heeft al tientallen stagiairs begeleid. Oud-student Menno van Dongen vertelde hoe zijn opleiding engineering bij ons hem uitstekend voorbereidde op zijn vervolgstudie mechatronica aan de HHS en zijn huidige baan als Product Owner Robotics bij Martin Stolze. De combinatie van robotica, computer vision en kunstmatige intelligentie maakt het mogelijk om in de tuinbouwsector met minder middelen en afval hogere opbrengsten te genereren. Duurzaam, toekomstbestendig en een inspirerend voorbeeld voor de nieuwe generatie technici!

De volgende generatie professionals inspireren? Doe mee met een open dag!

We kijken terug op zeer geslaagde open dagen maar we kijken ook alweer vooruit naar onze volgende open dag op 16 januari a.s. Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen! Een open dag is een unieke gelegenheid om uw bedrijf te promoten, jonge talenten te inspireren, potentiële werknemers te ontdekken en bij te dragen aan de toekomst van de jongeren in onze regio. Neem contact op om met projectleider Mariëlle Stolp om de mogelijkheden te bespreken en uw deelname te bevestigen. Samen kunnen we een onvergetelijke ervaring creëren voor onze toekomstige leerlingen!

Projecten