Campus Techniek & ICT

Een kijkje achter de schermen: met jaar vier op bezoek bij de Heineken Brouwerij in Zoeterwoude! 

Onze vierdejaars studenten technicus engineering uit Delft zijn deze week gestart met de eindexamens en daarmee is voor hen een formeel einde gekomen aan het onderwijs bij ons op school. Een bijzonder moment en hoe mooi is het om die periode af te sluiten met een bedrijfsbezoek aan onze nationale trots: de Heineken Brouwerij in Zoeterwoude! 

De Hooiberg

Bij aankomst werden we in bezoekerscentrum De Hooiberg hartelijk verwelkomd door het team van HR dat ons vertelde over de cruciale rol die hun medewerkers hebben bij het maken van het wereldberoemde bier. Ze vertelden ons over de vele carrièremogelijkheden en waren erg nieuwsgierig naar de achtergrond van onze studenten en hun plannen voor na het examen. 

Presentatie over de carrièremogelijkheden bij Heineken door Angela de Ridder 

Leren van de Experts 

Na de presentatie door HR hadden we het voorrecht om kennis te maken met onderhoudstechnicus Bas Strumpel en elektrotechnicus Erik Molendijk: twee ervaren technici die hun diepgaande kennis deelden over de technische installaties en processen in de brouwerij. Het was mooi om te zien met hoeveel toewijding zij de brouwerij beheren en met hoeveel enthousiasme zij daarover vertelden. 

Onderhoudstechnicus Bas Strumpel vertelt enthousiast over zijn vakgebied 

Lichten, camera, Heineken 

Daarna werden we ontvangen door een team van twee gastheren en een gastvrouw die ons meer vertelden over de geschiedenis van Heineken en het biermerk nu. We doken in het verhaal achter dit iconische merk, van de bescheiden beginjaren tot de huidige status als wereldwijde biergigant. Het verhaal werd ondersteund met een boeiende film. 

Het verhaal achter dit iconische biermerk 

Rondleiding door het hart van de operatie 

Vervolgens stapten we in de bus voor een tour over het terrein en bezoek aan de brouwerij en faciliteiten waar het bier wordt gebotteld, flessen worden voorzien van etiketten en wordt verpakt voor vervoer: een rondleiding door het hart van de operatie. Het was fascinerend om te zien hoe elk detail, van het brouwen tot verpakken, nauwgezet wordt gecontroleerd om de hoogste kwaliteit te waarborgen. 

Met de bus over het terrein ervaar je pas echt hoe groot de brouwerij is 

Proef de traditie 

Ter afsluiting verzamelden we ons weer in De Hooiberg om de middag af te sluiten met een fris biertje! Onze studenten (en docenten!) genoten van een glas naar keuze: de perfecte afsluiting van een deze boeiende middag! Heel veel dank aan alle medewerkers die ons zo hartelijk hebben ontvangen en in het bijzonder Teamlead Campus Rectruitment Angela de Ridder voor het mogelijk maken van dit bezoek! 

Projecten