Campus Techniek & ICT

Bezoek vanuit het Forum on Vocational Excellence

Via het Erasmus+ Programma stimuleert de Europese Unie de ontwikkeling van excellent beroepsonderwijs en de uitwisseling van kennis en ervaring tussen de zogenaamde Centres of Vocational Excellence (CoVEs). Dit jaar was de organisatie van het jaarlijkse Forum in Nederlandse handen en had de publiek-private samenwerking Digital Operations Centre de eer op 25 september 2023 gasten uit heel Europa te verwelkomen en rond te leiden.

Na een warm welkom door onze adjunct-directeur Esther Blok, heeft projectleider Mariëlle Stolp toegelicht hoe de publiek-private samenwerking Digital Operations Centre georganiseerd is en hoe er met onze partners samengewerkt wordt aan het opleiden van de “future technician”

Docent Dennis Koeman gaf vervolgens uitleg over het Four-Component Instructional Design Model (4C/ID) en de toepassing daarvan binnen ons (project)onderwijs. Studenten van twee van onze lopende cobot-projecten vertelden daarna hoe zij de toegenomen samenwerking met het bedrijfsleven ervaren en welke meerwaarde deze heeft voor hun opleiding.

Na een mooie presentatie van Marcel Pleijsier over waarom onze partner Festo zoveel waarde hecht aan nauwe samenwerking met onderwijs, leidde Nico Persoon het gezelschap tot slot rond in de Betafactory.

Dank aan een ieder die een bijdrage heeft geleverd aan deze mooie middag!

Projecten