Campus Techniek & ICT

Studenten op bezoek bij Reurings Precisie Plaatwerk

Op 19 september waren docent Dennis Koeman en vier studenten technicus engineering op bezoek bij Aad Reurings van Reurings Precisie Plaatwerk (RPP). Deze vierdejaars studenten uit Delft werken momenteel aan een robot-project waarbij een UR5-cobot doosjes met pennen moet oppakken, verplaatsen en pallettiseren. Maar niet alleen het programmeren van de cobot en kiezen of ontwerpen van de juiste gripper is van belang. Ook de omgeving – en in dit geval de grondplaat – waarop de cobot zijn werk doet, moet ontworpen en gemaakt worden. Daarvoor zochten we contact met RPP, partner van het publiek-private samenwerkingsverband Digital Operations Centre. RPP is expert op het gebied van digitaal produceren van plaatwerk met de kwaliteit van vakmanschap.

Aad nam onze studenten mee in het proces van aanleveren van tekening tot en met kwaliteitscontrole en gaf tips hoe de grondplaat te ontwerpen en verstevigen. Hij daagde hen uit om verschillende tekeningen te maken die dan bij RPP geproduceerd kunnen worden. Mooi om theorie en berekeningen straks te kunnen testen in de praktijk! Meer weten over RPP? Kijk op de website wat dit innovatieve bedrijf voor u kan betekenen!

+++Update+++

Met alle informatie op zak zijn de studenten aan de slag gegaan met het tekenen van een stabiele grondplaat waarop de cobot bevestigd kan worden. Dat ging na de instructie door Aad Reurings in één keer goed en Reurings Precisie Plaatwerk heeft een schitterende plaat in 3 mm RVS opgeleverd. De opstelling staat nu helemaal klaar voor de volgende robotiseer-opdracht.

Wilt u samen met onze mbo-studenten onderzoeken welke onderdelen van uw productie-, assemblage- of inpakproces goed te robotiseren zijn? Neem dan contact op met projectleider Mariëlle Stolp (m.stolp@rocmondriaan.nl). Voor ons wellicht een mooie casus om mee aan de slag te gaan en voor u een interessante manier om met toekomstig techniektalent in contact te komen!

Projecten