Campus Techniek & ICT

“Siemens – technology to transform the everyday” 

Derdejaars studenten van Technicus Engineering in Delft hebben deze themaweek een bezoek gebracht aan Siemens in Den Haag. 
 
Het aanbod was divers: in het Digital Experience Center toonde Daniel Kofman de mogelijkheden om een digitale replica te maken van een fysieke machine of productielijn. Met deze techniek is het mogelijk om in de ontwerpfase problemen te signaleren en verbeteringen aan te brengen. Digital Twinning is een snelgroeiende technologie en een belangrijke pijler van Industrie 4.0. 
 
In de Smart Infrastructure Experience Room (SIER) wordt zichtbaar hoe Siemens werkt aan gebouwautomatisering en energiedistributie. De energietransitie vraagt om duurzame en betaalbare oplossingen: hoe werken windturbines en zonnepanelen bijvoorbeeld samen via slimme distributienetwerken? Extra leuk is dat oud-student van de opleiding Jochem Mark inmiddels werkt bij Siemens en zijn ervaring en kennis kon delen. Ook dank aan Niels Houter
 
In de workshop Edge/IoT (met Rick van Meegen en Laurens Kok) hebben studenten met Siemens Industrial Edge data uitgelezen van een virtuele PLC en slimme devices, grafieken gegenereerd en deze weergegeven in een eigen dashboard. Het uitlezen van deze data en het optimaliseren van processen past echt bij de Future Technician. 

Hartelijk dank aan Siemens voor het organiseren van dit leerzame bezoek. We komen volgend jaar weer terug in een van de themaweken!   

Projecten