Campus Techniek & ICT

Bedrijfsbezoeken Jaar 1 

Beroepspraktijkvorming is een verplicht en wezenlijk onderdeel van iedere mbo-opleiding. Studenten van onze opleiding technicus engineering in Delft lopen vanaf jaar twee stage. Ter voorbereiding daarop bezoeken ze in jaar één al bedrijven in de regio. Zo kunnen ze zich een beeld vormen van de vele mogelijkheden en is de drempel om straks het eerste contact te leggen wat lager. 

In de laatste themaweek zijn we met zo’n 60 eerstejaars studenten te gast geweest bij verschillende bedrijven in Rijswijk, Delfgauw en Den Haag. Hieronder een impressie van deze boeiende bezoeken. 

Ventil

Één klas ging met docent Patrick Vrede op bezoek bij onze partner Ventil Test Equipment. Ventil is fabrikant en wereldwijde leverancier van testbanken en reparatieapparatuur voor (veiligheids)kleppen. Via dochteronderneming VMatch – gespecialiseerd in oplossingen voor remote inspecties – ondersteunt dit bedrijf onze opleiding bij de verkenning van de mogelijkheden van augmented reality binnen de context van het werkveld waarvoor wij opleiden. 

Dawn Aerospace 

Ook bezocht een groep studenten Dawn Aerospace. Deze voormalige Delftse startup bouwt nu in Delfgauw herbruikbare voortstuwingssystemen voor satellieten. Een internationaal team van innovators zet zich in voor schaalbaar en duurzaam ruimtevervoer, oplossingsgericht en hands-on. Een inspirerend bedrijf om mee kennis te maken! 

Technology Park Ypenburg 

Tot slot was één klas eerstejaars te gast bij Technology Park Ypenburg. Na een introductie over voormalig vliegveld Ypenburg en de activiteiten van TPY door managing director Stephen Hands, kreeg deze groep rondleidingen bij vier van onze high tech partner-bedrijven: 

Dank aan event manager Marleen Vrins (The Hague Tech) voor haar bijdrage aan de organisatie van dit mooie bezoek aan TPY! 

Ook interesse in het verzorgen van een rondleiding voor studenten om uw bedrijf, vakgebied en stagemogelijkheden bij hen onder de aandacht te brengen? Neem dan zeker contact op! 

Projecten