Campus Techniek & ICT

Robotics Minor: DemoDay

Op vrijdag 27 januari vond de DemoDay bij RoboHouse in Delft plaats. TU-studenten van de minor Robotics én studenten van ROC Mondriaan – School voor Technologie en Engineering hebben in projectgroepen samengewerkt.  

Deze samenwerking vindt inmiddels voor de tweede keer plaats dankzij Martin Klomp (Delft University of Technology). Studenten van ROC Mondriaan voeren examenonderdelen uit in de praktijk en worden begeleid door docent Dennis Koeman (ROC Mondriaan).

“Robohouse is een fantastische leeromgeving waar je met veel andere mensen na kunt denken over nieuwe, mooie en innovatieve ideeën. Ik heb ontzettend genoten van deze speciale tijd en raad het iedere student aan.” – Noah Rijnsent, student Technicus Engineering (ROC Mondriaan)

Op de School voor Technologie en Engineering krijgen mbo-studenten vanaf hun eerste studiejaar al te maken met robotica: een uitgebreide kennismaking in het werken met o.a. Dobot robots, robotlessen in het curriculum, en een keuzedeel Robotica. Het examineren (proeve van bekwaamheid) in de praktijk is een wens van de opleiding om meer realistische en aantrekkelijkere situaties te bieden aan studenten.

Heb jij een mooie casus, uitdaging of leeropdracht die verband houdt met robotica? Neem contact op met Martin Klomp (TU Delft) of ga de samenwerking met het mbo aan via Marielle Stolp (Digital Operations Centre).

Het Digital Operations Centre (DOC) is een publiek-private samenwerking vanuit ROC Mondriaan. Het Practoraat Future Technician doet praktisch onderzoek naar de samenwerking en kennisdeling tussen bedrijven en onderwijs.

Projecten