Campus Techniek & ICT

DOBOT op bezoek

Binnen onze opleiding technicus engineering in Delft wordt de DOBOT Magician vanaf het eerste leerjaar ingezet in de lessen. Deze award winnende educatieve cobot wordt geleverd met een groot aantal eindgereedschappen waardoor er verschillende functies mogelijk zijn. De Magician kan uiteraard gebruikt worden voor palletiseer-routines, maar studenten kunnen er bijvoorbeeld ook mee tekenen of 3D-printen. Doordat de Magician geprogrammeerd kan worden door het “voordoen” van bewegingen of met functieblokken (no-code programming), leren studenten snel en intuïtief de basisbeginselen van het werken met robotarmen. Vanaf jaar twee gaan ze vervolgens aan de slag met het zelf ontwerpen van end effectors voor de DOBOT MG400.

Op 17 oktober jl. bezocht importeur Raoel Jörissen samen met een delegatie uit China onze school. Aanleiding voor het bezoek was in de praktijk zien hoe met de Magician gewerkt wordt en inspiratie opdoen voor doorontwikkeling. Bovendien sluit de visie van docent en early adopter Gerie Bosman erg goed aan bij hoe Jörissen zelf naar onderwijs kijkt:

“Ik wil niet dat studenten mij kopiëren. Ik wil dat ze leren om zelf na te denken en zichzelf uitdagen. En misschien kan ik dan nog iets van hen leren.”

Gerie Bosman, docent

Of zoals Jörissen het zegt: “Als iets in één keer goed gaat, is het misschien een lucky shot geweest. Het is nog maar de vraag of je dan iets hebt geleerd. Van fouten maken daarentegen leer je het meest.”

Projecten