Campus Techniek & ICT

Nieuwe BBL-opleidingen bij de School voor Technologie en Engineering van ROC Mondriaan

Wat zijn we blij met deze ontwikkeling! Sinds begin dit schooljaar heeft de School voor Technologie en Engineering een BBL-opleiding voor de opleiding Technicus Engineering, een BBL-opleiding Eerste Monteur Mechatronica niveau 3 en een BBL-opleiding Technicus Mechatronica niveau 4.  De eerste studenten voor deze opleidingen zijn zelfs al gestart.

Eén van de onderdelen van het Digital Operations Centre was het opzetten van verschillende BBL-opleidingen voor toekomstige studenten van ROC Mondriaan. Sinds mei 2020 zijn we druk bezig geweest met alle ontwikkelingen voor deze BBL-opleidingen en sinds september 2020 draaien de eerste groepen mee binnen deze nieuwe opleidingen.

Een BBL-opleiding is voor verschillende doelgroepen interessant

De groep studenten die nu meedoet aan de nieuwe opleidingen is een gevarieerde groep. Zo zitten er vmbo-leerlingen tussen die graag willen doorleren en niet vijf dagen per week in de schoolbanken willen zitten of er zijn oudere jongens die graag in de techniek een stapje verder willen komen en één van deze opleidingen volgen. De opleidingen zijn dan ook geschikt voor jong en oud en ontwikkeld met recente kennis van de branche.

Geen avondschool maar wel een dag per week naar school

Anders bij deze BBL-opleidingen is dat studenten niet in de avond naar school gaan maar dat ze één keer per week op school les hebben. De andere vier dagen zijn ze actief bij hun werkgever waar ze ook weer de opgedane kennis meteen kunnen inzetten. De BBL-studenten hebben telkens een periode van negen weken met daarvan vijf weken theorielessen en vier weken project. De complexiteit van de projecten zal steeds meer toenemen en de begeleiding wordt steeds minder. Het is voor studenten dan ook ontzettend interessant om in groepsverband tot oplossingen te komen en een verband te leggen tussen de theorie en de praktijk.

We blijven met het bedrijfsleven in gesprek over deze opleidingen om ervoor te zorgen dat ze altijd aansluiten bij de toekomstige werkplek van een student.

Projecten