Campus Techniek & ICT

De gemeente Delft en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag bezoeken de Betafactory

Op donderdag 24 september bracht een delegatie van de gemeente Delft en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) een bezoek aan het Digital Operations Centre dat gevestigd is in de onlangs geopende Betafactory. Binnen de MRDH werken 23 gemeenten aan een betere bereikbaarheid en aan het vernieuwen van de economie. Ze maakten een road tour langs alle projecten die zij ondersteunen, waaronder het Digital Operations Centre.

Studenten presenteerden hun projecten

David van Dalen van De Haagse Hogeschool vertelde over de stand van zaken van de TukTuk van ATAG. Een project waar hij eerst als stagiair Elektrotechniek aan werkte en nu als student-assistent van het lectoraat Energy in Transition. De TukTuk wordt gevoed vanuit een accu en alles werkt op gelijkspanning. David gaat deze TukTuk zelfvoorzienend maken met flexibele zonnepalen op het dak.

Casper Grootes, student Elektrotechniek aan De Haagse Hogeschool gaf vervolgens een uitleg over de motorsturing van de Alley Hoop, het autonoom rijdende voertuig voor ‘the last mile’, ook één van de projecten binnen de Betafactory.

Samenwerken en een leven lang ontwikkelen

Na het inspirerende bezoek aan de werkplaats en de praktijklokalen volgde er nog een gesprek over het leven lang leren binnen het bedrijfsleven.  Er werd gesproken over het beter vorm geven hiervan en het belang van een goede samenwerking tussen het bedrijfsleven en onderwijs.

De betafactory is de fysieke omgeving voor het digital operations centre. Projecten worden daar door het MBO en HBO uitgevoerd.