Campus Techniek & ICT

Kick Off Digital Operations Centre

<persbericht> Afgelopen week vond in Delft de kick-off van het ”Digital Operations Centre” plaats. In het Digital Operations Centre van ROC Mondriaan wordt gewerkt aan de professional van de toekomst in de high tech en ICT-sectoren. Digital operations gaat over het digitaliseren van alle werkprocessen binnen het bedrijf: van data tot product. Belangrijkste doel van het centrum is ervoor te zorgen dat de huidige technische mbo opleidingen een (nog) grotere ICT component gaan bevatten. Denk aan toepassingen als Internet of Things ( IoT), smart maintenance, cybersecurity. Tijdens de kick-off spraken alle partners uit onderwijs en bedrijven met elkaar af hierin samen te werken.  

De ontwikkelingen in de high tech en ICT technologie gaan razendsnel en bedrijven willen zich hier tijdig op voorbereiden. Het Digital Operations Centre gaat ervoor zorgen dat onderwijs en bedrijfsleven beter op elkaar aansluiten. Studenten, docenten en werknemers met actuele kennis en vaardigheden op het gebied van digitalisering en automatisering werken hier samen.​

Bedrijven hebben nu al, maar ook in de toekomst grote behoefte aan werknemers met actuele kennis en vaardigheden. Nieuwe mensen moeten straks werknemers vervangen die met pensioen gaan. Ook komt er steeds meer vraag naar deze specifieke high tech en ICT diensten. Werknemers moeten straks voldoen aan andere en hogere eisen op het gebied van vaardigheden, kennis en houding, omdat er steeds meer nieuwe producten, productiemethoden, taken en werkzaamheden komen.Het Digital Operations Centre van ROC Mondriaan wordt begin 2020 geopend in een nieuwe werkplaats: ‘Betafactory 2.0’. Deze is straks te vinden op de campus van de Haagse Hogeschool in Delft. Het centrum komt tot stand dankzij samenwerking van ROC Mondriaan, De Haagse Hogeschool, TU Delft, VO-scholen, 22 technische bedrijven in de regio (o.a. Festo en Siemens) en de gemeente Delft, Den Haag en Westland.​

Projecten