Campus Techniek & ICT

Ben jij de eerste esports manager van ROC Mondriaan?

Esports Manager Excellentieprogramma (0,2 fte)

Vanaf aankomend schooljaar (2021/2022) starten we bij de Campus voor Techniek & ICT met het allereerste Esports Excellentieprogramma. Dit programma is ontwikkeld vanuit het Techniek Innovatie Huis: dé plek van ROC Mondriaan voor onderwijsvernieuwing, innovatie en technologie. Voor de uitvoering en de voorbereiding voor de eerste editie van dit programma, zijn we op zoek naar een esports manager.

En het maakt gelukkig niet uit of je nou alle finishing moves van Mortal Kombat uit je hoofd weet, of iedereen kunt verslaan met Super Mario Kart: we zijn hiervoor vooral op zoek naar een enthousiaste docent met de juiste coaching skills en met affiniteit met de game-wereld en esports industrie.

Waarom een excellentieprogramma over de esports industrie?

In Nederland zijn er ruim 7,1 miljoen gamers, daarvan doen er 500.000 aan esports. Esports zijn multiplayer games die in competitieverband worden gespeeld. Al dan niet met een live- of online publiek. De laatste jaren heeft het onderwijs, met name in het buitenland, esports omarmd als aanvulling op sporten als voetbal en basketbal:

‘By now, many educators know that e-sports — multiplayer video games played competitively for spectators — are no longer just for fun. In fact, they are gaining in popularity against traditional sports such as football, baseball and basketball.’

EdTech Magazine

Veel onderwijsinstellingen zien de meerwaarde van een esports-programma op verschillende vlakken. Zo is het heel aantrekkelijk voor jongeren, en zeker ook meisjes, die ‘digitally minded’ zijn en een voorkeur hebben om naar een school te gaan met een esports-programma. Er zijn in Nederland nog niet zo heel veel mbo-instellingen die hier actief op inzetten, dus wij zien het als een kans voor ROC Mondriaan om een innovatieve voorloper te zijn.

Behalve dat het een enorme aantrekkingskracht heeft op de doelgroep van de Campus Techniek en ICT biedt een esports-programma nog veel meer kansen. Het is een bewezen en aantrekkelijke manier om invulling te geven aan het ontwikkelen van 21st Century Skills. Vaardigheden als samenwerken, probleemoplossend vermogen en creativiteit gaan hand in hand met het spelen van games. In het esports-programma is hier nadrukkelijk aandacht voor. Daarnaast maken de studenten kennis met de rollen en mogelijkheden die er binnen de esports industrie te vinden zijn, zoals shoutcaster, social media manager en video editor. Het spelen van de games is dus vooral een middel en geen doel.

Jouw rol als esports manager

Als esports manager coach en begeleid je zo’n 25 studenten die het tweejarige excellentieprogramma volgen. Dit programma bestaat uit verschillende modules: van een introductie op de esports industrie tot een module over het ontwikkelen en promoten van je eigen team. Binnen deze kaders stuur je het programma aan en denk je mee over de inrichting en organisatie van de modules en leeractiviteiten.

De kernactiviteiten van de esports manager zijn:

Naast deze specifieke vaardigheden voldoe je ook aan de algemene profielschets, van een hoofdinstructeur, docent of kerndocent van de coach voor ROC Mondriaan excellentieprogramma’s.

What’s in it for you?

Als esports manager ben je betrokken bij de uitvoering van het eerste excellentieprogramma wat is ontwikkeld vanuit het Techniek Innovatie Huis. Dat betekent dat je zelf ook input kunt geven op de manier waarop het programma wordt uitgevoerd. Hiermee draag je ook bij aan de doorontwikkeling van het excellentieprogramma.

Een onderdeel van het excellentieprogramma is een studiereis naar een relevante internationale conferentie of beurs. Deze reis combineren we met een bezoek aan een partnerschool waar we natuurlijk ook een toernooi mee organiseren. De timing en exacte invulling van deze reis is nog niet bekend en is mede afhankelijk van de eventueel geldende maatregelen. De invulling van de taken en bevoegdheden zullen wij laten aansluiten op je huidige functie indeling en dus in overleg vaststellen (vereiste functies: hoofdinstructeur, docent of kerndocent).   

Daarnaast maak je deel uit van het super gezellige TIH-team: een klein team wat alle projecten, evenementen en activiteiten in het Techniek Innovatie Huis coördineert. Vanuit dit team zijn er allerlei ontwikkelingsmogelijkheden en werk je in de meest innovatieve omgeving van ROC Mondriaan.

Ben je overtuigd dat jij de nieuwe esports manager bent?

Dan ontvangen we graag van jou een motivatie en CV. Heb je nog vragen over deze vacature aarzel dan niet om contact op te nemen per mail: e.woning@rocmondriaan.nl of bel 06 445 618 42.

Reageren op deze vacature kan tot maandag 12 juli 2021.


Projecten