Bekijk alle showcases Terug naar Techniek ICT
Campus Techniek & ICT

Succesvolle stage- en banenmarkt in het Techniek Innovatie Huis

Dinsdag 14 mei 2019 was de vierde stage- en banenmarkt in het Techniek Innovatie Huis voor alle techniekstudenten van ROC Mondriaan. Diverse bedrijven (ca.50) waren aanwezig om aan de studenten te laten zien welke mogelijkheden hun organisatie heeft voor een eventuele stage of werkplek. “Wij staan hier voor de tweede keer omdat het vorige keer zo’n succes was’’, aldus een bedrijf die aanwezig was.

Een ongedwongen plek om het werkveld te ontdekken

Twee jaar geleden is er op de Techniek en ICT Campus begonnen met een stage- en banenmarkt, omdat het belangrijk is om het bedrijfsleven op een slimme manier te koppelen aan de studenten. De eerste keer bleek een succes en daarom is de markt nu al meerdere keren georganiseerd. Het succes van deze markt is dat de drempel die studenten soms ervaren om naar een bedrijf te gaan, wordt weggenomen. Studenten kunnen in een ongedwongen sfeer, samen met hun medestudenten ontdekken welke mogelijkheden er zijn in het werkveld. Vol trots laten bedrijven aan de hand van video’s, flyers en meegenomen producten, de studenten zien wat er bij een organisatie komt kijken en welke bijdrage zij kunnen leveren.

Voor bedrijven een mooie kans

Naast dat het voor studenten de uitgelezen kans is om het werkveld te ontdekken, is het voor bedrijven ook heel fijn om zo dicht bij de next professional te zijn. De vraag naar goed techniekpersoneel is nog steeds erg groot. De bedrijven staan dan ook te springen om zich aan te melden voor de stage-en banenmarkt. Een mooie bijkomstigheid is dat bedrijven met elkaar kunnen netwerken.

Het BPV-bureau is trots dat deze markt al meerdere keren is georganiseerd. Zij koesteren dan ook de bedrijven die vol enthousiasme terugkomen naar de markt.  “Doordat studenten zijn ingeroosterd voor deze markt en in groepjes langs de bedrijven gaan, leren ze ook van elkaar hoe het is om met bedrijven in contact te zijn”, aldus Chris Venema van het BPV-bureau.

De volgende stage- en banenmarkt staat gepland op 19 mei 2020.

 

Als bedrijf samenwerken met ROC Mondriaan’s
Techniek Innovatie Huis

Neem nu contact op

Projecten

Agenda